Ianuarie-Martie 2014

29 decembrie 2013 -4 ianuarie 2014

Pentru ordinea și disciplina de care au nevoie copiii Lui. Evenimentele se desfășoară într-un și după un (algo)ritm care reclamă din partea celor puși deoparte vigilența, viteza de (re)acție și înțelepciunea practică a celor înrolați în armată. Haideți să cerem un duh disciplinat și ordonat, supus Conducătorului oștilor împărătești, biruitoare!

5 – 11 ianuarie 2014

Pentru pază și protecție când călătorim cu mașina. Pentru a fi feriți de accidente. Pentru respectarea regulilorde circulație. Pentru a fi un exemplu. 

12 – 18 ianuarie 2014

Pentru cei care sunt persecutați și urmăriți de autorități pentru distribuirea Bibliilor și a literaturii religioase, oriunde s-ar întâmpla asta pe glob. Pentru cei care suferă, sunt închiși și prigoniți din cauza credinței lor în Cristos.

19 – 25 ianuarie 2014

Pentru ce pregătește Cel Rău, în ascuns, în Rusia. Pentru nimicirea întăriturilor lui. Pentru ca planurile Celui Rău să eșueze.

26 ianuarie – 1 februarie 2014

Pentru Egipt, pentru egipteni, pentru că Dumnezeu nu a încetat să lucreze în această țară, pentru că mai are încă de ridicat de aici fii și fiice! Când evreii au suferit de foamete, din Egipt le-a venit scăparea, prin Iosif. Când au fost măcelăriți copiii evrei, în Egipt a fost scăparea pruncului Isus, prin Iosif. Să ne rugăm pentru egipteni! După un conducător rău, urmează unul și mai rău. Domnul să lucreze în această țară, să salveze cât mai multe vieți și să-Și completeze numărul aleșilor!

2 – 8 februarie 2014

Pentru a-i iubi pe oameni cu dragostea lui Dumnezeu. Pentru a înțelege că dragostea nu este opusul urii. Dacă nu-i urăști pe oameni nu înseamnă că-i iubești. Pentru a nu rămâne indiferenți la suferința, nevoile sau bucuria celuilalt. Dacă soarele răsare și peste cel rău, și peste cel bun, să-i iubim pe oameni așa cum sunt… așa cum ar putea deveni!

9 – 15 februarie

Pentru cei ce se află ori se vor afla în diferite blocaje: prinși în structuri metalice, între dărâmături, imobilizați în vehicule, imobilizați de alți oameni, și fără forța de a riposta, neputincioși în a se exprima, pentru cei prinși în constrângeri financiare, în blocaje de natură psihică, în imposibilitatea de a mai crede. Pentru ca legea slobozeniei lui Cristos să devină realitate pentru fiecare.

16 – 22 februarie 2014

Pentru ca bogățiile acestui pământ să rămână la cei ce s-au născut aici, au crescut și l-au muncit cu sudoare și dragoste, la cei ce continuă să-l muncească. Pentru ca darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu să nu fie luate cu sila de străini și să nu fie înstrăinate în mod voit de cei ce se află la putere.

23 februarie – 1 martie

Pentru reinstaurarea păcii în urma conflictelor, bătăliilor, războaielor. Pentru cei rămași desculți, ca să primească încălțăminte nouă. Să fie încălțați cu dorința de a trăi în pace. Frumoase sunt picioarele celui ce vestește pacea, frumoasă e încălțămintea împăciutorului!

2 – 8 martie

Pentru stoparea instigării la ură în țara noastră, vizibilă în toate domeniile, sistemele și ierarhiile. Chiar dacă nu se folosesc arme de foc, arme biologice sau nucleare în România, ura intensificată la cote alarmante, extreme duce la ucidere. Să mijlocim ca acțiunea acestui vierme ucigător să fie limitată și stopată.

9 – 15 martie

Pentru ca resursele naturale din țara noastră să fie păstrate așa cum le-a dat Dumnezeu, pentru ca pământul și apele noastre să nu fie otrăvite. Pentru ca albinele să producă miere curată și multă, iar recoltele agricole să nu fie afectate de vremea în permanentă schimbare, de cutremure, secetă ori inundații! 

16 – 22 martie

Pentru cei ce rămân fără acoperiș din cauza vântului puternic.
Împotriva minciunii (de la nivel înalt) din Israel.

23 – 29 martie

Împotriva înșelării și amăgirii (și în dreptul altora, și în dreptul nostru). Să nu ne lăsăm atrași de frumusețea afișată de cei ce săvârșesc în taină urâciunea, fie că e vorba de un membru al familiei, un vecin, un prieten, un personaj influent în politică, un papă sau orice alt lider religios.

30 martie – 5 aprilie

Pentru a nu fi înregimentați. O sumedenie de structuri își afirmă valabilitatea și legitimitatea. Chiar dacă rostul unora e necesar și recunoscut benefic, orice structură îngrădește libertatea. În trup, mădularele ascultă de comenzile primite de la creier. Dacă știm cine e Capul nostru, ascultarea de El e adevărata slobozenie. De ce am accepta să ne găurească urechea tot felul de chibiți, care se pretind Creiere?

3 răspunsuri la Ianuarie-Martie 2014

  1. Pingback: Dacă s-ar fi făcut un CT… | lumea adam(a)ică

  2. A.Dama zice:

    Am mai cules câteva rugi de prin grădini virtuale și reale:

    – pentru o prietenă dragă, care a suferit o operație complexă la mâna dreaptă,

    – pentru ginerele acestei prietene, care a fost internat într-o stare critică la spital,

    – pentru mama unei alte prietene dragi, care suferă de o afecțiune pe care medicii nu reușesc să o trateze… sau nu-și dau toată silința,

    – pentru încă un prieten drag aflat în menghina suferinței, care nici nu poate apela la medici pentru o rezolvare.

  3. A.Dama zice:

    Haideți să ne rugăm pentru copiii care nu cred în Dumnezeu, Îi întorc spatele, sunt luați de tot felul de valuri de filosofii mai vechi sau mai noi, chiar dacă au fost crescuți de părinți credincioși, în frică de Dumnezeu!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.