geană de taină


S-a mai deschis o geană de taină. Despre ea voi scrie mai departe fără prea multă căutare a cuvintelor, fără curtarea lor. Așa fac scriitorii uneori: curtează cuvintele înainte de „a face legământ” cu ele…

Adevărul e că au trecut 23 de ani de când Mama mea s-a dus să croșeteze osanale împreună cu îngerii. Era mult prea tânără, avea doar 54 de ani și purta la gât o salbă de nume copile cu șaisprezece inițiale… pătratul perfect. Ea s-a (pe)trecut într-o iarnă în care nu a nins deloc, dar pentru că Dumnezeu S-a bucurat atât de mult de intrarea ei în Rai, a trimis pe pământ o ninsoare incredibilă, o ninsoare inversă.

Pentru că pomenirile sunt sărbătorești, voi celebra trecerea Mamei în(tru) Viață povestind despre viața ei… Am mai auzit încă o poveste adevărată despre felul în care Dumnezeu a ales să lucreze prin Ea. Așa cum alege să lucreze cu unii, cu alții, cu noi, cu tine, cu ei… Chiar dacă nu voi „literaturiza” întâmplarea, redând-o în cuvinte puține, fără artificii, cei ce au ochiul deschis vor trece de geană… până la taină.

Se făcea că Mamei i s-a oferit ocazia de a participa la o seară de rugăciune. Știți voi, rugăciunile acelea zgomotoase, țipătoare, lacrimogene, cu viziuni și mesaje profetice. (Dacă nu știți, întrebați-i pe cei ce-s în Pită.) Cineva a venit cu mașina la noi acasă și s-a oferit să o ducă pe Mami până la locația respectivă. Mai aveau două locuri în mașină. Pe vremea aceea, nu erau atât de multe mașini… benzina și motorina se dădeau pe tichete, iar aerul era negreșit mai nepoluat. Fiindcă erau două locuri disponibile, Mami s-a gândit să o cheme la acea întâlnire pe o prietenă de-a ei, însă când a ajuns la ea acasă, în alt cartier al orașului, femeia i-a spus că nu se simțea bine deloc și nu putea merge cu ei în starea în care era. Sigur că o știa pe Mami înțeleaptă și înțelegătoare, așa că n-a avut emoții în legătură cu reacția Ei la acel refuz nedorit.

Și totuși… reacția Mamei a fost chiar neașteptată. Fiindcă prietena ei avea o fată cam de doisprezece ani – frumoasă, zglobie, ascultătoare și matură pentru vârsta ei, Mama mea i-a făcut următoarea propunere femeii: „Atunci, să vină fata, că este loc în mașină pentru încă o persoană!”

Cu acordul mamei ei, fata de doisprezece ani a plecat la întâlnirea aceea de rugăciune. Nu avea așteptări de vreun fel sau altul de la astfel de întâlniri. Când a intrat în casă, i s-a părut că era foarte multă lume adunată, ca și cum s-ar fi înghesuit într-un spațiu infim o sută de oameni sau chiar mai mulți. Deși de obicei existau mesaje profetice la astfel de întâlniri, în acea seară ele au lipsit cu desăvârșire. La sfârșit, când au fost întrebați cei prezenți dacă au primit vreun cuvânt, vreo înștiințare de la Cel de Sus, o persoană s-a ridicat și a spus: „N-am primit mesaj pentru nimeni, decât pentru fătuca asta – Domnul mi-a arătat că atunci când va fi mare, se va căsători cu un om care va face o construcție importantă pentru Dumnezeu”.

Bineînțeles că fătuca aceea era fata prietenei Mamei mele, pe care o luase la întâlnirea respectivă într-o circumstanță aparte, fiindcă așa fusese Mami inspirată să acționeze. Iar copila de doisprezece ani a ținut minte și a păstrat în inima ei cuvintele care i-au fost spuse în acea seară.

După ani de zile, fătuca din povestea adevărată s-a căsătorit cu un inginer în construcții, cu un om al lui Dumnezeu care a fost principalul actor în construirea unei mari biserici din Oradea.

Indiferent ce vor zice unii sau alții, indiferent cât de închisă va rămâne pentru mulți geana de taină, pentru cei care au fost destinați să vadă și să înțeleagă, e limpede că Mama mea a fost în toată această poveste o unealtă în Mâna Celui ce a folosit-o cu Înțelepciune și Grație pentru a vesti mai dinainte lucruri care aveau să se întâmple și pentru a-i pregăti pe cei prin care le va duce la îndeplinire.

*

Îi mulțumesc din nou și din nou Celui ce m-a iubit atât de mult cât să-mi dea pe pământ o astfel de Mamă! Iubirea Ta mi-e singura minune

 

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în (D)evenimenţial, De viaţă și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la geană de taină

 1. Teo zice:

  Intotdeauna Dumnezeu lucreaza prin oameni si cu… oamenii!

  ––––
  Așa este, Teo! În special cu oamenii care Se lasă folosiți de El.

 2. Iosif zice:

  Si câta pace fericire,siguranta,
  Ni se ofera azi,prin Duhul Sfânt !
  Doar prin credinta si speranta,
  Putea-vom sa percepem cerul sfânt !

  Si totul ne e dat prin mila si prin har,
  Caci Tatal a platit în locul nostru .
  Prin Mielul Sfânt,jertfit sus la calvar,
  Cel care straluceste,ca un Astru !

 3. Pingback: încă un bob de muștar… | lumea adam(a)ică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.