de (ne)convertititseemslike32m-ai purtat de-atâtea ori pe brațe, frate al meu! încă nu învățasem vorba, nu știam zice merci, dar tu n-ai așteptat niciodată mulțumiri. m-ai dus de mână în grădină și m-ai învățat nume și nume ca pe-o poezie. le repetam stâlcindu-le, bâlbâindu-le, iar tu mă iertai cu îndelungă răbdare.

când am crescut, te-ai făcut îngerul meu păzitor, în carne și oase, frate al meu. îi alungai priceput pe toți hoții candorii și îmi vindecai orice cădere fără să aștepți vreodată mulțumiri.

când fierbeam de neînțelesuri din toți rărunchii, mă potoleai cu un cânt de chitară și un simplu sărut. când mi se-aciuau invidia și revolta-n priviri, îmi deschideai fila a ce-avea să vină – durerea de-aici și de-acum se dovedea atunci atât de neînsemnată!

când au încercat toți să te doboare și să te strivească, ți-ai făcut operație pe cord deschis – și-ai pășit înainte distins. ai continuat să mă aperi iubind și n-ai așteptat niciodată mulțumiri.

acum știu și vorba, și numele, și ridicarea, și înțelesul, și mulțumirea, și mai ales iubirea. dar nu știu de ce n-am putut să te-ntreb niciodată: ești convertit?

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în De probă și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la de (ne)convertit

  1. DanutM zice:

    Reblogged this on Persona and commented:
    Mi se pare ca ceea ce scrie ADama aici seamana extrem de mult, in spirit, cu unele dintre textele lui Sam, prietenul meu londonez. Englezii ar zice ‘kindred spirits’. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.