„Mărțișoare”


Nepoțeii mei, Luca și Tedi, sunt de mult personaje și în lumea mea virtuală. O povestioară drăguță – de mărțișor – mi-a adus mai mult decât aroma ei de eternă copilărie.

De 1 Martie, înainte de a pleca la grădiniță, Tedi își pregătise „tolba” cu un mărțișor, pe care voia să i-l dea Karinei. Odată ajuns, chiar înainte de a-și schimba încălțămintea, Tedi alergă într-un suflet – în ciuda mustrării materne – la ușa grupei lui, să vadă ea, Karina, era deja acolo. Se întoarse bosumflici la dulapuri. Mai că nu-i dădeau lacrimile: Mami, nu-i aici, n-o venit. Dacă nu vine azi, ce mă fac?

Ei da, asta tragedie!… Dai forward la mărțișor și se bucură altă colegă de el sau mergi acasă cum ai venit. Cu inima grea, cu ochii triști, Tedi se pregătește pentru activități, căutând încurajări în ochii mamei. Pe când să o ia spre grupă, fără elan, apare Karina, împreună cu mama ei… Ca un arc eliberat din strânsoare, Tedi țâșnește spre ea, cu mărțișorul în mâini, bucuros nevoie mare, strecurându-se fulgerător pe lângă mama fetei.

Tedi îi întinde Karinei mărțișorul, fără să rostească un cuvânt. Emoțiile îi țin răsuflarea încordată. Karina e toată zâmbet și roșeață. Se desprinde de mâna mamei și-l îmbrățișează pe Tedi cu tot dragul de care e capabil un copil de 5-6 anișori.

Și asta a fost tot. Pentru secundele acelea ale îmbrățișării, a meritat totul: emoția, frământarea, supărarea…

*

Poate așa ne așteaptă și Tatăl în fiecare zi, cu câte-un „mărțișor” în Mână, cu multă dragoste, bosumflându-Se că-I ratăm darurile…

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în De (la) prieteni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la „Mărțișoare”

  1. Pingback: 11 postări în Top 100 WP (04.03.2012) « Romania Evanghelica

  2. Rodica Botan zice:

    Si eu si Deb am primit 4 martisoare de la doua fete minunate din departata Romanie… A fost o surpriza minunata… nimeni nu-i bosumflat pe-aici… toata lumea e incintata!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.