Du-te, ca Moise!


2 Numai Moise să se apropie de Domnul; ceilalţi să nu se apropie şi poporul să nu se suie cu el.

3 Moise a venit şi a spus poporului toate cuvintele Domnului şi toate legile. Tot poporul a răspuns într-un glas: „Vom face tot ce a zis Domnul.”

4 Moise a scris toate cuvintele Domnului. Apoi s-a sculat dis-de-dimineaţă, a zidit un altar la poalele muntelui şi a ridicat douăsprezece pietre pentru cele douăsprezece seminţii ale lui Israel. (Exod 24)

La câte minuni avea deja în mapa de lucru, oare I-ar fi fost greu lui Dumnezeu să-l ridice pe Moise pe înălțimile muntelui, ca să stea la taclale cu el? De ce să își mai bată Moise picioarele, să mai rupă toiege, să rabde arșița, vântul, rafalele, poate chiar ninsoarea? De ce să asude atrăgând insectele? Pentru că omul își face partea lui, iar Dumnezeu parte de Dumnezeu. Un fel de tot? (Tort…)

Suie-te pe munte

cu credință, curaj și abnegație!

Te vom aștepta la poale cât va fi nevoie.

Cu aceeași și mai multă iubire.

Cu tablele ascultării în mâini și în inimă.

.

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în (D)evenimenţial, De viaţă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Du-te, ca Moise!

  1. Camix zice:

    Mi-e greu să-mi fac partea. Aproape imposibil. Când am impresia că aş fi reuşit, mă întorc în punctul de start iar. Iar El aşteaptă. Sper să aibă răbdare cu mine şi să înţeleg. Poate problema e să ai impresia că ai fi reuşit indiferent ce. Poate nu ar trebui să vezi decât drumul pe care-l ai de străbătut fără să te intereseze rezultatul…

  2. Livius zice:

    Ma fascineaza profetul Habacuc prin expresia :”Domnul Dumnezeu este taria mea; El imi face picioarele ca ale cerbilor, si ma face sa merg pe inaltimile mele.-” (3:19). ” …eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!” (3:18) Habacuc era la locul inalt unde s-a dus sa stea de vorba cu Domnul. Perspectiva observata de la inaltime nu-i era prielnica, dar ca unul care stia ce inseamna inaltimea a rostit acele cuvinte. Moise a fost pe inaltime pentru ca acolo a vrut Dumnezeu sa stea de vorba cu el. De ce acolo? Nu stiu! Am gasit si alte inaltimi unde Domnul a chemat pe unii din slujitorii Sai ca sa poata sa le vorbeasca. Pe ap. Pavel, Domnul l-a tot ridicat pe inaltimi: 2 Corinteni 11:22-29 (este un pasaj lung, iar pentru edificare, deschideti va rog Biblia), pe apostolul Ioan Domnul l-a suit pe inaltimea Patmos, iar acolo i-a vorbit, mai mult, cand statea de vorba cu el, ii striga odata: „Suie-te aici, si-ti voi arata ce are sa se intample dupa aceste lucruri!” Ap. 4:1-b.
    Fiecare dintre noi avem timpul nostru cand suntem chemati pe inaltime. Daca mergem (cu tot efortul si disconfortul), vom exclama si noi ca profetul: „…El imi face picioarele ca ale cerbului…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.