D(r)e(pt) pildă (8)


Deși auzisem întâmplarea de ceva timp, abia acum rezonează în mintea și inima mea altfel.

Erau câțiva amici care lucrau în Canada. Unul mai avea obiceiul să aducă în locuința unde stăteau fete pentru partide de amor plătite. La un moment dat, un amic de-al lui vine spre casă și vede două fetișcane de 14-15 ani, așteptând la o mică distanță de casă. Înțelege dintr-o ochire despre ce-i vorba și merge direct la ele întrebându-le cât au primit ca să vină aici. De-a dreptul speriată, una dintre fete răspunde imediat, cu bărbia în piept: atâția. Omul scoate pe loc portofelul din buzunar și le spune: „Vă dau și eu atâția, numai să plecați de-aici în secunda asta și să nu vă mai văd vreodată prin preajmă!”

Fetele au rămas gură-cască. Au luat banii și s-au făcut nevăzute. Aveau dublul sumei pentru care se învoiseră cu primul bărbat, și nici măcar nu prestaseră serviciile…

Mai rar, dar se-ntâmplă!

Mi-am amintit ieri istorioara și-am înțeles ceva diferit. Isus a venit și i-a spus celei care stătea în drum, gata să-i facă servicii dușmanului, că-i dă mult mai mult, numai să nu mai stea acolo, în drum. I-a spus că o ia de soție, îi dă o casă, servitori și că nu va mai duce lipsă de nimic, niciodată, că de-acum înainte va avea tot ce și-a dorit și ce nici n-a știut măcar că există!…

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în De toate, De viaţă, De vină. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la D(r)e(pt) pildă (8)

  1. Dli zice:

    Multi dintre cei plecati afara sa lucreze au ales aceasta cale pentru a mai reduce din saracia din tara. Unii se reintorc, altii nici nu vor sa auda.

  2. mihaela zice:

    în mod curios (și probabil destul de greu de acceptat de către cei religioși) – celor cărora li s-a iertat mai mult vor iubi mai mult, iar cei cărora li s-a iertat mai puțin iubesc mai puțin.

    „care din ei îl va iubi mai mult?” Simon I-a răspuns: „Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult.” Isus i-a zis: „Drept ai judecat.”
    „cui i se iartă puţin iubeşte puţin” (Luca 7:40-50)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.