Graffiti


ca și cum ai sta în picioare, pe caldarâm. de jur împrejurul tău sunt semne. semne cât vezi cu ochii. semne într-o limbă necunoscută. mai degrabă, un fel de bifări pe răboj… pe asfalt. ești în-cerc-uit de ele.

exact sub tălpile tale, asfaltul a rămas virgin. ne-în-semnat.

fracțiuni de secundă, se-adună sute de întrebări. se stivuiesc una peste cealaltă. nu te poți mișca. nu știi ce efect are călcarea în picioare a vreunui semn neînțeles. ești condamnat să stai locului.

– Doamne, ce-i cu semnele astea? întrebi după ce-ai epuizat soluțiile raționale. Doamne, încotro voi face primul pas?

tăcerea adâncește agonia. nu, încă nu te clatini pe picioare, dar cât mai e până la cădere?

– dacă asta vrei de la mine, asta o să primești! te îmbufnezi, chiar dacă îmbufnarea nu mută munții în mare.

– ei bine, e opera pârâșului de meserie. cum te-a prins cu o hibă, oricât de mică, s-a apucat de desenat.

– Doamne, dar nu înțeleg nimic. nu înțeleg nimi i i i i c. cum aș putea să șterg ceva, dacă nici măcar nu știu ordinea în care să mă apuc de lucru?

– dacă te miști câțiva centimetri, îi încalci teritoriul. asta înseamnă că va mai trasa alte linii, tot mai aproape de picioarele tale, până ți le va reteza.

– c e   s ă   f a a a a a a a c? știi ceva, nu-i deloc amuzant! de-atâta stat pe loc, mi-au amorțit oasele, mâinile îmi atârnă ca niște crengi, fața mi s-a sluțit, inima îmi bate aritmic, am uitat cum se merge, am uitat toți psalmii, și nici nu văd la distanță.

– voi șterge Eu semnele. e floare la ureche. trebuie doar să Mi-o ceri.

– ?  ??  ???

– da, exact. e chiar atât de simplu!

– … !! … ?? … …

– ?!

– Doamne, șterge acuzațiile pârâșului, să-mi pot dezmorți picioarele și să reînvăț mersul! e ok?

.

în loc de răspuns, primul semn de lângă piciorul drept dispăru ca prin minune. apoi încă unul, și încă unul. o vreme, privirea mi-a rămas pironită pe asfalt.

supunându-se unui ordin neauzit, printr-o logică tainică, semnele dispăreau unul după altul. de la un punct încolo, am început s-alerg. nu mai conta peste ce pășeam.

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în De cină (şi) de taină și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Graffiti

 1. Livius zice:

  Nimeni nu poate sa produca astfel de imagini (vis, vedenie de zi, de noapte) mai bine ca Duhul Sfant. Dusmanul sufletului nostru ne vrea paralizati de frica, de remuscari, pareri de rau, fara sa beneficiem de acea poarta deschisa prin Jertfa Mantuitorului: „Cine isi ascunde faradelegile, nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele, capata indurare” Proverbe 28:13.
  Zaharia 3:1-… 3 – Dar Iosua ( eu) era imbracat cu haine murdare (era inconjurat de graffiti), si totusi statea in picioare inaintea Ingerului. 4 – Iar Ingerul, luand cuvantul, a zis celor ce erau inaintea Lui: „Desbracati-l de hainele murdare de pe el!” Apoi a zis lui Iosua: ” Iata ca indepartez de la tine nelegiuirea, si te imbrac cu haine de sarbatoare!”
  Ce bine ca nu depinde totul numai de noi, ne-am atrofia de nemiscare, dar a venit EL, „Eu, Domnul, Te-am chemat ca sa dai mantuire, si Te voi lua de mana, Te voi pazi si Te voi pune ca legamant al poporului, ca sa fii Lumina neamurilor, sa deschizi ochii orbilor, sa scoti din temnita pe cei legati, si din prinsoare pe cei ce locuiesc in intuneric”. Isaia 42: 6-7.

  Sunt LIBER si FERICIT, caci DOMNUL a facut aceasta.. Glorie Numelui Lui.

  • A.Dama zice:

   Livius, îmi amintești de versetul acela: Căci a lor este Împărăția Cerurilor!

   • Livius zice:

    Eu sunt sarac in duhul…. de aceea am nevoie sa fiu umplut cu Duhul, altfel sunt un instrument care zdrangane, sau o toba goala. Stii ceva? toba cu cat este mai goala, suna mai tare. Si asa sunt eu fara „umplere.”

    • A.Dama zice:

     Livius,
     Uneori cant cu blockflotten-ul. Daca nu am putere sa suflu, sunetul nu are cum sa iasa clar. La anumite note, mai ales la cele inalte, suflul trebuie reglat foarte, foarte fin, altfel iese un fel de tiuit teribil de deranjant.
     Si eu stiu ce inseamna sa fii umplut de putere sau sa duci lipsa. Si mai ales cum e diferenta dintre adierea Duhului si tunetul Lui.
     Sa ne umple El paharele, ca sa dam si la altii!

 2. Pingback: Hawt Post – 20 august 2011 « România Evanghelică

 3. cutremurat zice:

  salut, dorești să faci schimb de link cu blogul meu http://www.cutremurat.org ? Eu deja te-am adăugat in blogroll. Mulțumesc.

 4. Pingback: 11 postări în Top 100 WP (20.08.2011) « România Evanghelică

 5. vlad zice:

  Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.