Defazate (4) – E voie să fii blogăriţă?


După ce-am aruncat o privire peste acest articol, mi-am pus şi eu întrebări…

Să zicem că se mai întâmplă să scrii „predicuţe” pe blog… Citeşti un text scriptural, el îţi spune ceva, ai curajul să le spui şi altora… gata predicuţa!

Blogăreala e o activitate publică…

Dacă mă cobor la „firul de iarbă”, „predicatoriţa” de la RVE şi blogăriţa au o activitate parţial comună.

Să luăm nişte situaţii concrete, vizavi de a vorbi sau a tăcea în adunare

1. Eşti învăţătoare la copii şi îi înveţi pe alţii, în principal în sălile anexe. Copiii, când pleacă de acasă, spun că merg „la biserică”, nu „în sălile anexe”. Uneori, activitatea se ţine chiar în biserică.

2. Femeile nu trebuie să ia cuvântul în adunări, dar pot participa cu cântări şi poezii. De multe ori auzi la sfârşit: „Predica de azi a fost pentru mine poezia X sau cântarea Y!”

3. Întâlnirea cu femeile are loc tot în biserică, şi femeile iau cuvântul. Ar trebui să nu se adune deloc sau, când se adună, să nu-şi deschidă gura? Orice întâlnire cu femeile să aibă loc în alt spaţiu decât adunarea?

4. Pe lângă biserică, s-a înfiinţat o şcoală confesională. Ca profesoară, ai dreptul să predai în şcoală, dar când vine vorba să iei cuvântul la capelă, care se ţine în biserică, e interzis…

5. Dacă ai un blog personal, iar ca persoană dedicată lui Cristos nu mai poţi ascunde acest lucru, nu te poţi face că plouă, e potrivit ca experienţele tale spirituale să ajungă la cunoştinţa altora? Prin „experienţă spirituală” înţeleg şi revelaţia pe care o ai din citirea Cuvântului, ceea ce, inevitabil, s-ar putea constitui în „predicuţă”.

*

Menţionez că nu agreez vorbitul în public, nici mişcările feministe. Însă există atâtea lucruri care sunt luate literal din epistole, iar altele care nu pot fi luate decât „la pachet” cu interpretări! Musai.

Literal, femeia să tacă în adunări… Dar dacă, literal, unii beau şi vin, „din pricina stomacului lor şi a deselor îmbolnăviri” (1 Tim 5, 23), au săvârşit păcatul scoaterii din context”. Pe lângă altele…

*

Până la urmă, e voie să fii blogăriţă?…

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în De vină și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Defazate (4) – E voie să fii blogăriţă?

 1. Lia zice:

  🙂 E !

  Firul de iarba probabil nu stie ca-n campie nu-i singur stingher si nici singurul caruia i se arata SOARELE si pe care il uda ROUA din zori.

  Cat timp este barbat pe pamant, va fi si femeie, cat timp este zi, va fi si noapte…Cat timp sunt frunze verzi, vor fi si uscate.

  Binecuvantate cuvinte sa fie mereu pe inima acelor femei, legate in fir de aur, de Cer.

 2. calatorru zice:

  unde/a disparut „articolul” ?:)
  daca avem voie sa intrebam, banuiesc ca avem voie si sa raspundem . si … „aici nu mai este parte barbateasca si femeiasca…”

 3. Bibliotecaru zice:

  Lumea uită că spaţiul Casei Domnului nu este pentru slujirea oamenilor, ci pentru slujirea lui Dumnezeu.

  Din păcate, foarte puţină lume a înţeles exact strigătele lui Iisus vis-a-vis de comercializarea credinţei, ritual versus absolvire.

  Oamenii nu ar trebui să se ducă la Biserică să vorbească, ci doar să asculte cuvântul Domnului, direct sau aşa cum este adresat el prin gura preotului.

  Deşi oricine poate discuta despre religie, nu oricine poate ţine o slujbă. Pentru a ţine o slujbă, trebuie să ai asupra-ţi harul de a comunica cu Dumnezeu. Este evident că astăzi puţini preoţi mai au, cu adevărat, har… majoritatea se limitează la a respecta ritualul.

  Este voie să vorbeşti, oricine are voie să aibă păreri pe care să le împărtăşească, să vorbeşti în numele lui Dumnezeu şi cu cuvintele Lui, este cu totul altceva.

 4. Joy zice:

  Mare curaj mai aveti… sa va mai puneti intrebari… cand totul este atat de clar… Inseamna ca nu ati citit inca alt articol despre ce mai au voie „ele” altundeva, unde sistematic sunt usor persiflate cele vesnic de vina.

  Eu l-am citit si nu am inteles ceva: oare la ce ii folosesc Femeii chirilicele si latina? Le-a invatat din proprie initiativa, i-au fost impuse cu autoritate ori i-au fost recomandate cu generozitate ca cel mai util lucru?

 5. A.Dama zice:

  Lia, nu am vrut neapărat polemică prin acest articol… Am vrut păreri.
  Cred că dacă eşti al lui Cristos, eşti un fel de predică ambulantă… Nu se poate altfel…

 6. A.Dama zice:

  Călătorrule,

  Trecând noi graniţa către dincolo cu alt gen de trupuri, e normal să nu mai avem gen. 😀
  În fine, e limpede că „duhurile” sunt fără gen, deşi, constant, au fost numite cu nume masculine… Nu ştiu să existe vreo „îngeriţă” în Scripturi.
  .
  Noi… ne supunem…. Ne supunem! O şi spunem. 😛

 7. sam zice:

  Chestia cu nevorbitu a spus-o Pavel care era burlac. Acu io zic ca barbatilor le-ajunge cat le predica femeile acasa (despre teologia batutului covoarelor de exemplu) ca sa le mai auda si la biserica. Alt motiv ar fi ca fiind biserica un loc respectat de femeie mai mult decat chiar „institutia” barbatului, barbatii au preluat sefia acesteia pentru a avea si ei 2 ore pe saptamana cand pot controla femeile.

  In final nu conteaza cine zice ca e sef.

  Semneaza indescifrabil un BARBAT

 8. A.Dama zice:

  Bibliotecarule,

  De prea multe ori am auzit ideea că cel ce iese în faţă şi ia cuvântul – preot, predicator – îi slujeşte pe oameni. Fiindcă Învăţătorul le-a spus ucenicilor că cel mai mare e cel ce e rob tuturor. Aşa că s-a „încetăţenit” reflexul că mergem la biserică să fim slujiţi. Mai puţin să slujim noi.
  Vizavi de ce scrii tu, că mesajul este dat prin gura preotului, eu cred că e bine să existe o ordine în biserică, să fie slujbe diferite şi oameni destoinici care să le îndeplinească. Dar fiecare suntem un templu al Duhului Sfânt şi chemaţi să slujim:

  1 Corinteni 6:19  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?

  Cât despre har, nu ştiu cum e cu economia harului. Însă zice că fiecare primeşte har… doar măsura diferă:

  Efeseni 4:7  Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos.
  Şi, referitor la ultima ta frază, să vorbeşti în Numele Lui, o poţi face şi în altă parte decât în biserică.

 9. A.Dama zice:

  Joy,
  bine-ai venit!
  Mă faci să râd… Am învăţat chirilicele, am luat 10 la examen, apoi am învăţat latina, am şi predat-o… La ce mi-au folosit? Pe ici, pe colo… prin punctele neesenţiale. 😀
  Eu am o bănuială, că pe când le zicea Pavel că femeia mai bine să tacă în adunare, femeile nici nu ştiau deschide sulurile cărţilor, darămite să le citească.
  Dar, încă o dată, nu pentru polemică am scris articolul. Ci pentru că nu înţeleg de ce se stabilesc legi omeneşti pe lângă Scriptură, pur şi simplu pentru că fiecare înţelege ce-i place.

 10. Lia zice:

  A fost un răspuns nepolemizat .

  Cu siguranţă legile stabilite de oameni, nu le pot intrece pe cele Divine – intelese sau nu, le vedem peste tot in natura.

  🙂 cu drag L.

 11. Bibliotecaru zice:

  Nu noi, „vizitatorii” bisericii slujim lui Dumnezeu, ci preotul. Rolul nostru este să-I slujim lui Dumnezeu în afara bisericii.

  Ieşirea – a doua carte a lui Moise, Capitolul 28
  1. „Să iei la tine pe Aaron, fratele tău, şi pe fiii lui, ca dintre fiii lui Israel să-Mi fie preoţi Aaron şi fiii lui Aaron: Nadab, Abiud, Eleazar şi Itamar.
  2. Să faci lui Aaron, fratele tău, veşminte sfinţite, spre cinste şi podoabă.
  3. Să spui dar, la toţi cei iscusiţi, pe care i-am umplut de duhul înţelepciunii şi al priceperii, să facă lui Aaron veşminte sfinţite pentru ziua sfinţirii lui, cu care să-Mi slujească.
  4. Iată dar veşmintele ce trebuie să facă: hoşen, efod, meil, hiton, chidar şi cingătoare. Acestea sunt veşmintele sfinţite, ce trebuie să facă ei lui Aaron, fratele tău, şi fiilor lui, ca să-Mi slujească ei ca preoţi.

  Capitolul 9
  1. Atunci a zis Domnul către Moise: „Intră la Faraon şi-i spune: Acestea zice Domnul Dumnezeul Evreilor: Lasă pe poporul Meu să-Mi slujească!

 12. A.Dama zice:

  Lia,
  Problema e că şi dacă legile omeneşti nu le pot întrece pe cele divine, ele lucrează foarte bine spre deturnarea omului de la Cale…
  Şi omul ajunge să se întrebe cărei autorităţi trebuie să i se supună mai întâi. Când ne obligau să cântăm „slavă partidului”, nu ştiu dacă înţelegeam că Dumnezeu nu împarte slava cu nimeni. Noi ne supuneam puterii pământeşti… dar era un conflict evident de interese.
  La fel se întâmplă în biserici. Se stabileşte un set de „legi”, ca să funcţioneze lucrurile. N-am nimic împotriva ordinii… Am impotriva faptului că aceste „legi” ajung să fie mai importante pentru mulţi decât cele date de El…
  Şi mereu ne aflăm la cheremul „interpretării”. Nici RVE Suceava, nici blogul nu sunt „adunare”. Dar, uite, pe bărbaţi îi deranjează femeile care iau cuvântul într-un fel sau altul…
  Vorba proverbului: tăcerea e de aur.

 13. A.Dama zice:

  Bibliotecarule, e drept că aşa stă scris în Vechiul Testament.
  Mutaţia esenţială realizată graţie jertfei cristice este că preoţia lui Aaron a fost înlocuită cu o altă preoţie. Isus a venit din Iuda, nu a venit din seminţia preoţilor.
  Schimbarea este fundamentală. Legea care a fost e înlocuită de o alta. Legământul făcut cu patriarhii e înlocuit de noul legământ. Este uimitor să înţelegi că acest plan a fost pus la cale pas cu pas şi îndeplinit întocmai. Altfel neevreii n-ar avea ce căuta în Rai.
  Harul li s-a dat neamurilor în baza acestei Jertfe uluitoare, care acoperă ORICE vină.
  .
  Încearcă Evrei 8. Este teribil… Planurile legate de acea preoţie care aducea la Cort, iar apoi la Templu jertfe animale s-au schimbat. Există o Moarte atotsuficientă şi slăvită, fiindcă a fost urmată de Înviere şi Înălţare.

 14. A.Dama zice:

  Sam,

  Am sărit peste rândul tău! 🙂
  Cei din urmă vor fi cei dintâi, se ştie deja. 😛
  Deci eu mă amuz copios asupra „teologiei bătutului de covoare”, dar recunoaşte şi tu că nu toate femeile au aceleaşi fixuri, nici aceleaşi „teologii” practice. Eu, de exemplu, i-aş pune pe bărbaţi să citească, nu să vorbească despre maşini şi fotbal.
  Totuşi, sunt sceptică la faza cu „controlatul” timp de 2 ore. Că am asistat la scene în care femeile luau microfonul, şi… uitau că mai sunt şi alte puncte în „program”.
  Dacă este ceva incontrolabil, de neîmblânzit şi de neînfrânat, aceasta e limba, conform Iacov 3. Şi ce se spune acolo-i valabil şi pentru bărbaţi, şi pentru femei. 😛

 15. Julian zice:

  Scuzati-ma, dar nu prea inteleg ce treaba are „blogaria” cu vorbitul femei in adunare. Si… despre vorbitul femei in adunare: cum se poate rezolva o situatie in care in zona ta de activitate ai o localitate in care este o biserica locala formata numai din femei? (Intrebarea mi-a fost pusa acum o luna de un pastor pensionar.) Numele localitatii nu are importanta, oricum nu este in Romania, este undeva aproape de paralela 54.

 16. A.Dama zice:

  Julian,
  În articolul la care făceam trimitere, şi care a fost trecut în privat, probabil, era vorba despre o femeie care la un post de radio creştin spune „mici predicuţe”. Autorul a presupus că femeia e autoarea acelor predicuţe şi a socotit că nu e potrivit ca o femeie să împartă hrană spirituală, mai ales că auditoriul putea fi compus din multe, multe persoane, inclusiv bărbaţi care ascultau RVE… Ce are radioul cu adunarea? Trebuie să-l întrebăm pe autorul articolului…
  Am făcut o paralelă cu activitatea de pe blog. Nu ştiu la câţi ajunge un mesaj postat aici. După părerea mea, când eşti schimbat(ă) de Cristos, oamenii vor vedea acest lucru, şi dacă nu-ţi deschizi gura. Prin simpla ta prezenţă, trebuie să se vadă Cui aparţii…
  Dar am întrebat, retoric, dacă e voie să scrii „predicuţe” când ţi se întâmplă să înţelegi ceva din Biblie şi… dai mai departe.
  Nu ştiu ce s-ar face fraţii români dacă nu ar exista decât biserică de femei. Adică sută la sută că nu s-ar duce acolo. Şi-ar face biserică în propria casă…

 17. Lia zice:

  A.Dama mai intai un martisor muzical 🙂

 18. Lia zice:

  SI ACUM…
  O fi tacerea de aur 🙂 dar, sa nu uitam ca daca noi tacem, pietrele vor vorbi.
  Si mai este ceva. Dumnezeu si-a implinit voia Sa folosind intelepciunea femeilor. Insusi Isus a fost inconjurat de femei.

  Martie inflorat si binecuvantat!

 19. sam zice:

  Ca sa vezi ca si wordpreshu gandeste biblic a decis sa fii pe pozitia 693 in top la un pas de 692 care e pozitia lui Laurentiu Balcan.

 20. Bibliotecaru zice:

  Cuvântul preot are un înţeles complex şi pot spune, absolut fără nici o putinţă de a greşi, că Iisus a fost preot.

  PRÉOT, preoți, s.m. Slujitor al unui cult religios, învestit cu dreptul de a oficia actele de cult; popă. ♦ Fig. Cel care slujește un ideal, o învățătură; apostol. Mare preot = conducătorul suprem al cultului (la vechii evrei, egipteni etc.). – Din lat. presbiterum.

  Preot înseamnă cel care oficiază în biserică actul religios, dar înseamnă şi cel care gestionează învăţătura. Este evident că apelativul „Învăţător” este folosit la tot pasul în Noul Testament.

  În Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 3, se spune:
  1. Şi era un om dintre farisei, care se numea Nicodim şi care era fruntaş al iudeilor.
  2. Acesta a venit noaptea la Iisus şi I-a zis: Rabi, ştim că de la Dumnezeu ai venit învăţător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.

  Observaţi apelativul rabi şi forma „de la Dumnezeu ai venit învăţător”.

  Sfântul Apostol Pavel spune chiar foarte clar:
  Şi pe unii i-a pus Dumnezeu, în Biserică: întâi apostoli, al doilea prooroci, al treilea învăţători; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecărilor, ajutorările, cârmuirile, felurile limbilor.
  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 12, 28

  Harul nu vine de la om, ca să poate fi transmis în afara lui Dumnezeu, numai învăţătura se poate transmite. Nu există deci o aşa numită transmitere ereditară a harului, există însă una a învăţăturii. Să nu uităm că pe vremea lui Iisus nici măcar Vechiul Testament nu era în forma actuală, transmiterea învăţăturii nu se făceau pe seama cărţilor, care erau foarte, foarte rare şi foarte scumpe. Iată de ce „învăţătorul” era cineva legat de Biserică, tocmai pentru a păstra o consistenţă a informaţiei.

 21. agnusstick zice:

  Deci, dom’le, să fie clar: reţete culinare, poezii, muzică şi poze aveţi voie, dar să nu le comentaţi abuziv şi să nu vă erijaţi în mentor! De asemenea, dacă vă treziţi spiritual, aveţi voie să spuneţi şi altora, dar fără înflorituri şi păreri personale. Iar dacă primiţi comentarii de la bărbaţi, să fiţi supuse, respectuoase, să arătaţi bunăvoinţă de a vă îndrepta. Puteţi să vă faceţi şi pagini private pentru fete şi femei mai tinere spiritual. În privinţa androginilor, de preferat ar fi să le ştergeţi comentariile, produc confuzie. Apropo, eu sunt BĂRBAT! Sper că ne-am înţeles şi nu 3 să mai repet!

 22. A.Dama zice:

  Lia, mulţumesc de mărţişorul muzical! Să ştii că m-am gândit de multe ori la versetul acela cu „pietrele” vorbitoare”… Am scris şi o poezie, cândva…
  .
  https://adamaica.wordpress.com/2008/09/04/pierres/
  .
  Se pare că mereu a fost cine să vorbească, dacă nu se menţionează nicăieri că o piatră ar fi vorbit.
  Însă, până la urmă, noi suntem ţărână, piatra e tot un fel de ţărână… întărită. 😛 Aşa că, ţărâna a vorbit şi mai vorbeşte. 🙂

 23. A.Dama zice:

  Sam,
  Ce matematici aveţi voi, BĂRBAŢII!!!
  Mai lipseşte să faci un blog cu reţete culinare!… 😛

 24. A.Dama zice:

  Bibliotecarule,

  Eu n-am terminat teologie, ci filologie. Îţi răspund „pe dibuite”, adică aşa cum văd lucrurile „pe măsura mea”.
  .
  Isus Cristos este Mare Preot.
  Evrei 8:1  Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri,
  2  ca slujitor al Locului preaSfânt şi al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.
  .
  Ceea ce îţi sugeram eu ca pistă de studiu în comentariul anterior era legat de această schimbare e preoţiei. Isus este Mare Preot, dar nu descinde din seminţia lui Aaron, care era seminţia preoţilor.
  În ritualul iudaic, Marele Preot aducea jertfe, intra în Cort / Templu şi o singură dată pe an în Sfânta Sfintelor. Acest loc preasfânt era separat de o perdea de locul sfânt. Perdeaua dinăuntrul templului s-a rupt când Cristos S-a stins pe cruce. Asta înseamnă că s-a schimbat totul vizavi de ritualul funcţional înainte… Accesul acesta în locul preasfânt graţie Jertfei schimbă toată închinarea oamenilor înaintea lui Dumnezeu.
  Nu se pune problema că Isus nu ar fi preot, însă El este preotul adevăratului Cort, al adevăratului Templu, care se află în ceruri… fiindcă cele de-aici de pe pământ sunt doar „umbra” celor cereşti:
  Evrei 8:4 Ei fac o slujbă, care este chipul şi umbra lucrurilor cereşti, după poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, când avea să facă cortul…
  Dincolo de această problemă, cea a învăţătorilor, pe care ai abordat-o în a doua parte a comentariului este aşa… există slujbe diferite în cadrul bisericii, printre care şi cea de învăţător.
  Acum ne vom reîntoarce la chestiunea de care s-a lovit administratorul blogului Trezire spirituală. O femeie poate fi „învăţător”, dacă apostolul Pavel le cere explicit femeilor să tacă în adunări… 🙂

 25. A.Dama zice:

  Agnusstick,
  Cel mai mult mi-a plăcut regula cu cele „mai tinere spiritual”, mai ales că lipseşte cu desăvârşire un SPIRITOMETRU. (În vreme ce spirtometrul s-a inventat.) Avansul „tehnologiei” spirituale lasă de dorit. Peste tot trebuie mers „prin credinţă”, nu „prin vedere”.
  Însă, vă întreb respectuos: de unde să ştim care sunt androgini? Există vreun aparat de măsură?
  De unde ştim care sunt bărbaţi? ID-urile multiple au fost, sunt şi vor fi în floare.
  Dacă ajungem la chestiunea aceea că nu putem folosi apelative ca „doamnă, domnişoară” să nu ofensăm pe nimeni, mai bine începem de pe-acum să ne numerotăm. Oricum nu mai contează! 😀

 26. A. Dama, cu adevărul e ca la fotbal: înainte de a învăţa să dai cu şutul, te deprinzi să cazi artistic. Ştii figuri noi? 🙂
  În biserică, femeia a inventat rugăciunea, prin care să-i predice lui Dumnezeu, dar bărbaţii au găsit soluţia: să fie scurte, soră, scurte – la rugăciuni mă refer, evident! 🙂

 27. agnusstick zice:

  Deci văd că doriţi să puneţi probleme de încuietoare, da? Simţeam eu ceva răzvrătire şi împotrivire, dar acum e clar că dumneavoastră, soare, aveţi nevoie de puţin mai multă disciplină în gândire şi, din păcate – că dac-ar fi după mine nu s-ar mai pune problema – exprimare! Deci nu vă miraţi de apelativ, e un frate, un soare! Şi să nu vă treacă prin cap cine ştie ce, că vă simt! Deci pe androgini şi travestiţi cu iduri multiple aveţi datoria să-i filtraţi pe bază de chestionar în care nu credeţi nimic din ce spun şi intuiţie feminină, cică nu ar trebui să duceţi lipsă (mira-m-aş!). Şi nu mai inventaţi atâtea piedici ca să vă faceţi treaba cu modestie, în linişte! Mai uşor cu articolele astea protestante, reformaţi-vă în linişte şi nu mai tulburaţi sorii mai tineri!

 28. A.Dama zice:

  Bibliotecarule,

  Te rog! 🙂 🙂 🙂
  .
  Totuşi, ăştia de la UE cum ar traduce duduie, duduiţă!? 😀

 29. A.Dama zice:

  Răsvane, stai să văd dacă am înţeles bine. Deci am învăţat să cad artistic?
  .
  Nu mă leg de rugăciunea din biserică. Îşi are partea ei de spectacol. Aia din odăiţă are un singur Spectator. Care nu Se miră de nimic. 😀
  .
  Dacă o să fii tras la răspundere de Comitet că permiţi comentariile (i)ele-lor? 😀

 30. A.Dama zice:

  Agnusstick,
  Încuietorile le descuie tot fraţii. Şi dacă sunt numai întrebări în-cuie-toare, cine bate şi scoate cuie?
  Faza cu „soarele” mi-a amintit cum pufneam noi în râs – pe înfundate -, când recitam Psalmul 84 împreună cu corul de copii. Aveam 11-12 ani. Era o provocare să spui că „Domnul este un soare şi un scut”, fiindcă eram obişnuiţi cu pita cu unsoare, untură sau cum s-o mai fi numind. 😀
  Deci, cele spuse de dvs. ajung în acest punct critic, unsuros.
  Intuiţia funcţionează, ca de obicei, spre mirarea celor din exterior, care nu au toate datele. Şi în-dată aplică taxa acută pe intuiţia folosită. Când se cronicizează, devine uriaşă.
  Prin urmare, (par)e periculos jocul dvs. de a afirma că sunteţi B… şi de a comenta prin locuri tabu(izate)!
  Vă doresc succes la interogatorii! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.