Memoriile altei cunoaşteri (2) – Când îngerii ne slujesc


wings

De cele mai multe ori, accentul se pune pe faptul că noi trebuie să slujim: aşa şi aşa, atunci şi acolo, în condiţiile x şi y. Accentul se pune pe vrednicia şi nevrednicia noastră de slujitori.

Cât de des ne gândim că El ne slujeşte, că o face de bunăvoie şi cu dragoste? Cât de des ne gândim că îngerii Lui ne slujesc?

Îi cocoloşim în toate felurile, îi reprezentăm efeminaţi sau infanţi, îi punem în versuri de orice factură.

Tabloul lui Manet, The Angels at Christ’s Tomb, pe lângă imaginea unui Isus grotesc, aduce în peisaj şi nişte „îngeriţe”.

Cât de mult ne gândim la ierarhiile pe care Dumnezeu le-a stabilit şi care funcţionează dintotdeauna şi pentru totdeauna?

Sutaşul căruia Isus i-a vindecat robul înţelegea foarte bine relaţiile ierarhice! Ştia că dacă are putere asupra unui om şi îi dă o poruncă, acesta trebuie numaidecât să o îndeplinească.

De aceea, când vine înaintea lui Isus, în primul rând Îi recunoaşte autoritatea. Doar un cuvânt să spui… Era suficient un cuvânt, pentru ca robul sutaşului să fie vindecat?

Nici măcar prezenţa fizică a lui Isus nu era necesară, ci doar cuvântul… Rostit către cine?

Doar un cuvânt, o poruncă pentru cei aflaţi sub autoritatea Lui. Când Isus dă un ordin, îngerii se află la datorie şi îl execută întocmai.

Cât de extraordinar e să fii slujit de îngeri! Altfel de ce am mai fi prinţi şi prinţese, fii şi fiice de Rege?

Cât de des ne gândim că îngerii se aliniază în formaţie şi îndeplinesc porunca Lui, gata oricând să-i slujească pe cei ce vor moşteni mântuirea?

Evrei 1, 14:

Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea?

Nu Sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea?

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în De (me)mo și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Memoriile altei cunoaşteri (2) – Când îngerii ne slujesc

 1. Rodica Botan zice:

  Ingerul Domnului tabaraste…in jurul celor ce se tem de El… si ii scapa din primejdie…

  Numai cei ce n-au avut parte de primejdie nu stiu cum tabarasc ingerii…
  Eu am avut ocazia…si 12.000 de Volti nu au reusit sa sperie ingerii trimisi… ei se baga si la curent de inalta tensiune… ehey… amintiri pentru o alta viata… una prelungita!!!

 2. A.Dama zice:

  Foarte tare exemplul tău, dragă Rodica! 🙂 Cu orientarea geografică, e limpede că nu au probleme îngerii! Dar uite că nici curentul electric la cote înalte nu le frige aripile! Doamne, fii lăudat!

 3. Alex zice:

  Am citit undeva cuvintele unui teolog creştin care spunea că dacă noi, oamenii, am putea vedea fie şi numai o clipă măreţia şi strălucirea Îngerilor, am încremeni înfricoşaţi. Ei sunt oştirile Cerului, puternicii aflaţi întru slujirea neîncetată a Celui preaînalt. Nici nu ne putem noi închipui ce înseamnă într-adevăr aceasta!

  Ai remarcat bine că, din păcate, noi oamenii ni-i imaginăm într-un mod atât de pueril, de nepotrivit. Imaginile cu îngeraşi dolofani sau „îngeriţe” ţin doar de vârsta copilăriei. Şi de imaginaţia specifică acestei vârste.

  Minunat lucru este acesta că noi, fiinţe atât de imperfecte, dar purtând în noi „chipul” perfecţiunii, suntem vegheaţi şi slujiţi de aceste fiinţe minunate.

 4. A.Dama zice:

  Da, Alex, aşa este! În repetate rânduri, când se arată îngerii, primul lucru pe care-l rostesc este: Nu te teme! Nu vă temeţi!
  Ne speriem şi de îngerii buni. Îţi dai seama cum ne-am speria atunci de cei răi?
  E ciudată reprezentarea plastică a îngerilor! În Biblie, cred că apar doar îngeri „masculini”, deşi se precizează că îngerii nu au sex.
  Dar cât despre infantilismul şi feminitatea îngerilor în reprezentări, cred că nu e vorba doar de „vârstă”. În tablouri celebre, îngerii sunt reprezentaţi la fel…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.