Înţelepciunea neştiinţei – Fetiţa cu îngerul


hand

Am mai scris despre înţelepciunea neştiinţei aici şi aici.

E o chestiune care mă preocupă: de ce aceste lucruri sunt ascunse de cei înţelepţi şi descoperite pruncilor?

De ce înţelepciunea acestei lumi este nebunie înaintea lui Dumnezeu, iar noi tot alergăm după cea dintâi?

Cerurile se deschid pentru prunci şi se închid pentru cei aşezaţi de oameni în fruntea mulţimilor…

După ce a văzut măicuţele dintr-o mănăstire, o fetiţă a întrebat dacă ele nu se îmbracă niciodată altfel, decât în negru, şi dacă ies vreodată de acolo, la restaurant, de exemplu. Spre surprinderea ei, răspunsul a fost NU. Şi după ce a întrebat ce fac toată ziua, iar răspunsul a fost că se roagă, confecţionează obiecte de cult etc., concluzia a fost simplă pentru ea, dar uluitoare pentru cei de faţă: „Aha, ăştia sunt zeii!”

Ce li se pare lor de neconceput poate fi realizat doar de fiinţe supranaturale.

Întâmplarea de mai jos m-a convins o dată în plus că trecem pe lângă lucruri extraordinare pentru că ne-am prea obişnuit cu anumite tipare şi nu ne simţim defel confortabili dincolo de graniţa lor.

Dacă Isus i-ar fi ţinut pe oameni de la 6 pm la 8 pm, cât ţinea „programul”, iar apoi le-ar fi dat drumul să meargă acăsucă, fiecare la păpica lui, cum s-ar mai fi întâmplat minunea înmulţirii pâinilor?

Aşa se face că în povestea noastră erau mulţi copii adunaţi laolaltă. După ce li s-a relatat istoria lui Samuel şi li s-a spus să fie ascultători ca Samuel, au îngenuncheat cu toţii să se roage.

Părinţii erau şi ei prin preajmă, urmărindu-şi odraslele de la oarecare distanţă. Una dintre fetiţe, în loc să-şi împreuneze mâinile pentru rugăciune, stătea cu o mână ridicată în sus, ca şi cum ar ţine pe cineva de mână.

Mama fetiţei s-a apropiat şi i-a făcut discret semne să îşi împreuneze mânuţele, că „aşa se stă la rugăciune”. Fetiţa nu o băgă în seamă.

După ce fiecare părinte îşi luă copilul, mama era foarte hotărâtă să îi amintească şi în particular fetiţei că la rugăciune trebuie să îţi împreunezi mâinile.

Atunci, fetiţa izbucni:

– Nu puteam să pun mâinile laolaltă, fiindcă mă ţinea îngerul de mână. Tu nu l-ai văzut?

Cum să vedem când ştim noi mai bine?

Inocenţa acestei neştiinţe lumeşti ne-o cere El… ca să vedem Împărăţia…

Reclame

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în De toate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Înţelepciunea neştiinţei – Fetiţa cu îngerul

 1. Suntem crestini evanghelici si am lansat site-ul http://www.contracurentului.com pentru a-i ajuta pe cei care vor sa renunte la homosexualitate.
  Deocamdata stim de existenta a numai 200 de homosexuali in mediul evanghelic, dar sunt mult mai multi, tinand cont ca reprezinta cel putin 2,5% din populatie. De aceea dorim sa facem cunoscuta aceasta lucrare si in bisericile neoprotestante, apeland la site-urile crestine.
  Sunteti de acord sa facem schimb de linkuri? Daca da, va rugam sa ne anuntati ca sa punem link spre dv.

 2. Daniela zice:

  Draga A.Dama, mi-au dat lacrimile. Uite asa ii incorsetam noi pe copii in formalismele noastre (ba de multe ori ii cam sugeram si lui Dumnezeu cum ar fi bine sa faca sau in ce fel sa ne raspunda…) Si ne intereseaza mai mult sa fie inregimentati sau sa faca frumos in fata altora decat sa aiba o relatie proaspata si vie cu Dumnezeu. O spun cu durere, chiar cu ciuda, pentru ca uneori am vazut cum copiii din biserica sunt laudati (sau nu) dupa cat de bine se adapteaza modelului de comportament al adultilor. Iar pentru cei mai sensibili (sau care pur si simplu nu-si pot impreuna manutele, fiindca ii tine ingerul de mana :)), poate fi devastator. Imi pare rau pentru unda de tristete pe care o strecor acum, aici; de fapt voiam sa-ti spun ca mi-a mers direct la inima ceea ce ai scris. Multumesc!

 3. Alex zice:

  Nu degeaba ne-a îndemnat Domnul Iisus să fim la suflet asemeni copiilor! Pentru că avem atâtea de învăţat din puritatea celor mici.
  Am mai citit şi în alte dăţi despre copii care vorbeau cu îngerii. Şi nu cred că sunt doar…”întâmplări”.

 4. A.Dama zice:

  Victor, am aprobat comentariul doar pentru că astfel ar avea şi alţii ocazia de a afla despre site-ul Contra curentului. În privinţa linkurilor, chestiunea s-a rezolvat de mult! 😀

 5. A.Dama zice:

  Dragă Daniela, când am aflat întâmplarea chiar de la mama copilei, m-a mişcat şi pe mine mărturia ei. Eu eram copilă încă pe când am început să-i învăţ pe alţii la Şcoala duminicală. Chiar aşa am crescut, cu anumite reflexe… Trebuie timp pentru dezvăţare. Şi trebuie lumină de sus. În orice caz, nu îmi pare rău că ai pomenit de aceste constrângeri ale modelului care sunt de actualitate, fiindcă măcar aşa, dacă cineva citeşte, poate să îşi schimbe obiceiurile!…

  Să ai o duminică împăcată şi cu răsplătiri!

 6. A.Dama zice:

  Alex,

  Dacă până şi un măgar a putut vedea un înger! Şi i s-a dezlegat limba… 😀 În fine, e clar că astfel de experienţe sunt reale, s-au întâmplat şi se mai întâmplă. E nevoie pentru ele de o anumită conformitate cu Cerul. Şi noi suntem neconformi… Şi ne place aşa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.