„Anonimii” noştri dragi…


Ieri, soare de toamnă mirabil. Azi, ploaie bacoviană. A vrut bunul Dumnezeu să fie conduşi în lumină cei de El cunoscuţi pe nume, anonimi pentru ceilalţi…

A trăit 79 de ani. 25 de ani a fost văduvă. Mamă a 3 copii, bunică a 16 nepoţi, străbunică a 20 de strănepoţi. O viaţă ca oricare alta, trecută cu vederea de istorie, înregistrată doar în istoria lui Dumnezeu şi a celor dragi!

Soare tomnatic, împăciuitor – toată suflarea avea sentimentul că misiunea acestei femei a fost dusă până la capăt. Singurătate de văduvă, umplută de prezenţa lui Dumnezeu, rugăciuni pentru copii, nepoţi, strănepoţi.

M-am înfiorat.

În timp ce se vorbea despre ea, într-o curte de casă de ţară, plină de oameni, vântul a adiat, salutând asistenţa. Mărul aproape nici nu s-a mişcat. Dar nucul… nucul bătrân s-a-nfiorat ca şi cum Duhul Sfânt ar fi trecut printre crengile lui. Şi-a lăcrimat câteva frunze pe faţa pământului!

Numele tău, Maghiar Floare, va spune puţin la puţină lume! Dar e pe buzele cerului. Dumnezeu să te odihnească!

Anunțuri

Despre A.Dama

https://adamaica.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în De viaţă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la „Anonimii” noştri dragi…

 1. cata zice:

  „Singurătate de văduvă, umplută de prezenţa lui Dumnezeu (…)”

  Vaduvia adevarata îl face pe om mai adevarat. „Barbatul unei singure femei…” Femeia unui singur barbat, vrednica de neinsemnata mea admiratie. Dumnezeu sa te mangaie si sa te odinheasca de toate trudele tale! Ti-ai sfarsit asadar alergarea? O rugaciune ni se ingaduie?! „Decat sa ne asteptati pe noi, care vom merge, ca nu avem incotro, la Tine, intr-un tarziu (sau poate mai devreme), fa-ne pustiul asta de bine si vino Tu la noi, acum dupa atata indelunga rabdare. Vino, Doamne!”

  Catalin L

 2. acidutu zice:

  Fosnetul frunzelor va lasa intotdeauna o urma de durere, un tipat, un sfarsit… dar mirosul lor ne va trezi la realitate, este eternul si desprinderea…

 3. A.Dama zice:

  Da, Cătă, se poate o rugă! Uite că şi Aciduţu scrie versuri. Aşa se face că vorbim între noi cu psalmi şi cântări de laudă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s